Skip to content

Mytí nádobí v profesionální kuchyni.

Pro mytí nádobí v profesionální kuchyni se hlavně používali lidské ruce. Nejlepší na tento úkol byli většinou studenti kuchařských škol. Díky jejich málo placené práci byly a stále ještě jsou levnou pracovní silou v mnoha restauracích. Jedná se hlavně o to, že studenti potřebují být někde na školní praxi. Co ale dělali, když zrovna žádného studenta neměli? Musel to nádobí umívat některý člen personálu. Toto řešení ale bylo velice neekonomické a majitelé profesionálních restaurací začali volat po nějakých přístrojích, které by alespoň částečně tomuto plýtvání penězi zamezili. Začali tedy vznikat první myčky.

Myčka nádobí pro profesionální kuchyně.

Myčka nerez je myčka, která je vyrobená z nerezu. Přístroje z tohoto materiálu jsou mezi profesionály velice oblíbené kvůli svojí výdrži a kvalitě zpracování. Proto vzniky z tohoto materiálu i myčky. Jejich objem dokázal bez problému vyhovět i větším restauracím a tím pádem šetřil náklady na personál. Její energetické náklady jsou také nižší než při nutnosti mýt nádobí v ruce, takže to splnilo veškeré očekávání. Šetří peníze jak na personálu, tak na energiích. Navíc bylo možné snížit stavy lidí v kuchyni, takže o sebe personál už nezakopával a nezavazel si. Ne všechno nádobí bylo možné ale umýt v tomto gigantickém stroji. Na jemné sklenice byla vymyšlena speciální myčka na sklenice

Později se začali objevovat stále další a další produkty, které se zabývali mytím nádobí v kuchyni. Mezi ně patřily různé automatické, poloautomatické anebo ruční myčky na sklenice a nádobí anebo i sušičky. Díky tomu, že se jedná o profesionální gastronomické stroje na mytí nádobí, získaly tyto přístroje jednotný název mycí stroje gastro. Pod tímto názvem je také jednoduché je najít ve všech možných e-shopech. Jejich obliba opravdu vzrostla. Díky novým technologiím jsou hlavně čím dál tím úspornější, co se týče nákladů na energie. Dále jsou čím dál tím větší. Je to proto, aby se v nich dal umýt co možná nejvíce kusů nádobí najednou. Mycí stroje gastro jsou prostě to co si každý majitel restaurace musí pořídit, aby ušetřil zbytečné náklady.

No comments yet.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Comments (0)