Skip to content

Pákový kávovar. Mistr dobré chuti.

Je to jeden z největších hitů moderní doby. Každý ho chce mít doma, a ne každý si jej oblíbil. Jeho používání je pro někoho jednoduché a pro jiného složité. Ano jedná se o kvalitní pákový kávovar. Jeho název vzniknul díky velké páce, které je na konci zakončena malou nádobou, do které se dává mletá káva. Jeho jednoduchost je ale i jeho složitost. Ne každý totiž dokáže tohoto odborníka na přípravu kávy patřičně zkrotit. 

Příprava kávy v pákovém kávovaru.

Pákový kávovar, jak už bylo řečeno má velikou páku s nádobou, do které se dává mletá káva. Největším základem je zvolení kvalitních kávových zrn. Pro tento účel vcelku dobře poslouží Moak káva. Značka kávy Moak se pyšní výběrem těch nejkvalitnějších kávových zrn a díky jejich způsobu pražení dává kávě vynikající chuť. Tyto zrna je potřeba ale nejprve namlít. Na to jsou v profesionálních kuchyních speciální mlýnky, do kterých se dá zaklapnout nádoba na konci páky. Díky tomu je obsluha schopná určit přesné množství mleté kávy na jednu porci. Více se prostě do nádoby nevejde. Dále je nutné kávu v nádobě na konci páky patřičně upěchovat a uhladit tak, aby tam nebyl kopeček. Na to jsou speciální pěchovače na kávu. Dále se zaklapne páka do kávovaru a nastaví se typ kávy, který chceme nechat udělat. Pákový kávovar umí 2 typy kávy. Buď presso anebo překapávanou kávu. Zbytek už je pouze na kávovaru. Pokud zvolíme presso tak je kávou určitým tlakem protlačena voda do hrníčku. Tím dojde k velikému uvolnění chuti do vody. Pokud zvolíme překapávanou kávu tak to bude trvat déle než presso. Káva ale bude taková hustější a vyváženější. 

No comments yet.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Comments (0)