Skip to content

Pizza. Základem je dobré těsto a správný plech.

Pizza je velice oblíbená Italská pochoutka. Dostala se k nám hlavně z Itálie anebo také z Ameriky jako taková speciální Americká pizza buchta. Jejím základem je ale vždy těsto. Pro jeho výbornou chuť je potřeba mít ten správný a výborný recept. Tento recept je nejlepší mít rodinný. Ne každý z nás je ale rodilý Ital. Proto se můžeme spolehnout na ty co to umí. Ingredience z receptu se musí ale co možná nejlépe smíchat. Toho se dosáhne hlavně hnětením. Na hnětení se už v moderních kuchyních nepoužívají lidské ruce. Je potřeba něco, co uhněte těsto na pizzu. Používají se na to hnětače těsta.

Pizza hnětače, výborné stroje na hnětení těsta.

Hnětače na pizza těsto nejsou nijak odlišné od těch, které se používají na jakékoli jiné těsto. Pizza hnětače mohou tedy být jakékoli hnětače těsta. Tento přístroj je opravdu dokonalým pomocníkem na uhnětení spousty kilogramů těsta najednou. Samotný kuchař by toto těsto hnětl a zpracovával velmi dlouhou dobu. Hnětač to má za chvilku hotové a vše je výborně promíchané. Jedná se spíše o takový obří kuchyňský robot, který má na svém rameni připevněný hnětací hák. Jeho objem je mnoho litrů a tím pádem ta uhnětení těsta potřebuje mít obrovskou sílu a tím pádem obrovitánský výkon.

Pro výborné upečení těsta je potřeba správný výběr plechu.

Pokud chceme pizzu upéct správně, důležitý je výběr pece. Pece na pizzu jsou ale v moderní době vcelku všechny stejné a standardizované. Protože pečou všechny stejně (pokud nejsou zrovna pokažené), je tedy nutné, vybrat si správný plech na upečení pizzy. Pokud tedy nemáme pec, do které se dá dát pizza přímo na kameninový podklad. Nemůžeme ovšem pizzu dát na obyčejný plech, který používáme doma. Tento plech by byl trochu kontraproduktivní, protože má většinou vystouplý okraj. Bylo by nutné jej nejdřív nahřát. Pokud ale chceme mít pizzu v peci hned, stačí použít na pizzu perforovaný plech bez okrajů. Díky tomu se plech nemusí roztápět a teplota z pece je přímo přenášena na pizzu. Proto je to volba číslo jedna pokud chceme mít pizzu krásně propečenou.

No comments yet.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Comments (0)